Podkasten Villmarksliv
Podkasten Villmarksliv
Monica Kristensene Solås - Norske eventyrere
/

Lener seg til tauene i storm!

Monica Kristensen Solås var første kvinne som gikk i fotsporene til Roald Amundsen og de andre store polarheltene. Og har stått i flere stormer enn de fleste – både meteorologiske stormer og mediestormer.

Monica Kristensen Solås har en doktorgrad i glasiologi,har jobbet i Norsk polarinstitutt, ledet flere vitenskapelige ekspedisjoner i både Arktis og Antarktis, vært direktør i Kings Bay på Svalbard, ledet Værvarslinga i Nord-Norge, vært generalsekretær i Redningsselskapet og er nå en kritikerrost krimforfatter. «Pol-Monica» som hun var kjent som tidligere, hadde et ønske om å finne det ikoniske teltet til Amundsen i Antarktis i forkant av OL på Lillehammer. Det å finne teltet var kun en liten del av et stort vitenskapelig prosjekt i Antarktisk, men det vakte voldsom motstand. Og ekspedisjonen snudde 45 mil før polpunktet. –Amerikanerne sa de ville skyte hundene våre om vi fortsatte til polpunktet, forteller Monica i podkasten «Norske eventyrere», –og det tok vi naturligvis ikke sjansen på. I 1993 døde også hennes venn og nestleder i ekspedisjonen, Jostein Helgestad etter ettragisk fall i en brevsprekk, og da ble prosjektet avsluttet.

I podkasten fortelle Monica blant annet om hva hun tror skjedde med Roald Amundsen da han forsvant med flyet Latham i 1928, og hvordan hun har kommet seg gjennom stormene i sitt liv; –Jeg gjør som Muhammed Ali i boksekampen mot Georg Foreman i Zaire i 1974 – den såkalte «Rumble in the jungle». Jeg lener meg mot tauene og tar i mot juling – så kommer jeg tilbake!

Les gjerne mer om serien «Norske eventyrere» her.

Podkasten Villmarksliv produseres av bladene Villmarksliv, Jakt og Alt om fiske. Klikk for å få et godt tilbud.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *