Logoen til Podkasten Villmarksliv. Ørret og gevir.
Podkasten Villmarksliv
Monica Kristensen Solås - Norske eventyrere
Loading
/

Lener seg til tauene i storm!

Monica Kristensen Solås var første kvinne som gikk i fotsporene til Roald Amundsen og de andre store polarheltene. Og har stått i flere stormer enn de fleste – både meteorologiske stormer og mediestormer.

Monica Kristensen Solås har en doktorgrad i glasiologi,har jobbet i Norsk polarinstitutt, ledet flere vitenskapelige ekspedisjoner i både Arktis og Antarktis, vært direktør i Kings Bay på Svalbard, ledet Værvarslinga i Nord-Norge, vært generalsekretær i Redningsselskapet og er nå en kritikerrost krimforfatter. «Pol-Monica» som hun var kjent som tidligere, hadde et ønske om å finne det ikoniske teltet til Amundsen i Antarktis i forkant av OL på Lillehammer. Det å finne teltet var kun en liten del av et stort vitenskapelig prosjekt i Antarktisk, men det vakte voldsom motstand. Og ekspedisjonen snudde 45 mil før polpunktet.

Podkasten med Monica Kristensen Solos kan du høre her:

Norske eventyrere

–Amerikanerne sa de ville skyte hundene våre om vi fortsatte til polpunktet, forteller Monica i podkasten «Norske eventyrere», –og det tok vi naturligvis ikke sjansen på. I 1993 døde også hennes venn og nestleder i ekspedisjonen, Jostein Helgestad etter ettragisk fall i en bresprekk, og da ble prosjektet avsluttet.

Lener seg på tauene

I podkasten fortelle Monica blant annet om hva hun tror skjedde med Roald Amundsen da han forsvant med flyet Latham i 1928, og hvordan hun har kommet seg gjennom stormene i sitt liv; –Jeg gjør som Muhammed Ali i boksekampen mot Georg Foreman i Zaire i 1974 – den såkalte «Rumble in the jungle». Jeg lener meg mot tauene og tar i mot juling – så kommer jeg tilbake!

Les gjerne mer om serien «Norske eventyrere» her.

Lev livet villere!

Bli gjerne med i vår nye Facebook-gruppe for Podkasten Villmarksliv.

Støtt Podkasten Villmarksliv ved å abonner på Villmarksliv, Jakt eller Alt om fiske.

Vil du ha et gratis nyhetsbrev fra bladene Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske? Meld deg på her!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *