Logoen til Podkasten Villmarksliv. Ørret og gevir.
Podkasten Villmarksliv
Børge Ousland - Norske eventyrere
Loading
/

Blodslit mot Nordpolen i mørket og sprengkulde

Børge Ousland er verdens største nålevende polarfarer. Men alene mot Nordpolen, i stummende mørke og sprengkulde måtte han først og fremst overvinne sin egen frykt.

Den tidligere Nordsjødykkeren og marinejegeren Børge Ousland er ikke ukjent med å danse med døden, men samtidig holde seg på rett side av den tynne streken. Men under ekspedisjonen til Nordpolen i 1994, alene og uten etterforsyning, måtte han jobbe metodisk med sin egen frykt og motivasjon. -Hver kveld satte jeg meg ned og skrev opp positive og negative ting med ekspedisjonen, og etter noen dager hadde jeg klart å flytte fokus og endret min egen innstilling til turen og de nådeløse omgivelsene, forteller Børge Ousland i podcasten Villmarksliv sin satsing «Norske eventyrere».

Her forteller han også om turen i fotsporene til Fridtjof Nansen og Hjalmar Johansen til Frans Josefs land, turen på ski over Grønland, opplevelser og verdifulle erfaringer fra tiden som nordsjødykker, og ikke minst; hva det er som driver han til grensesprengende turer i Arktis, Antarktis og over verdenes største breer?

Møt Børge Ousland i podkasten Villmarksliv

Les gjerne mer om serien «Norske eventyrere» her.

Podkasten Villmarksliv produseres av bladene Villmarksliv, Jakt og Alt om fiske. Klikk for å få et godt tilbud.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

(Visited 50 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *