Logoen til Podkasten Villmarksliv. Ørret og gevir.
Podkasten Villmarksliv
Kuldespesial #1 | Hvorfor fryser man? Nedkjøling og effektive kuldegrader
Loading
/

Derfor fryser du…

…og dette kan du gjøre for en som er nedkjølt

Hva skjer i kroppen når du fryser? Hvordan ser man en frostskade? Hva kan man gjøre for en nedkjølt person? Hva er effektive kuldegrader?

Forfrysning, frostskader og i verste fall død kan være konsekvensene av alvorlig nedkjøling. Denne uka får du tre episoder som handler om kulde og hva du kan gjøre for å unngå å bli nedkjølt – og hva du kan gjøre for personer som er utsatt for nedkjøling og frostskader.

Hør vår «kuldespesial» her:

Tiltak ved nedkjøling

Er du på tur og mistenker at en eller flere i turfølge er nedkjølt eller er i ferd med å pådra seg frostskader, så finnes det mange tiltak man kan iverksette. I episoden snakker vi om ulike typer ly, le og ikke minst får du noen kreative og potensielt livreddende triks.

Lav kroppstemperatur

Hva skjer i kroppen når temperaturen faller? Når er det bare ubehagelig og når begynner det å bli kritisk? Og ikke minst: Hvordan skal man forholde seg til en sterkt nedkjølt person.

I den neste episoden av «frysepinnespesialen» får du høre mer om hvorfor vi fryser raskest på hender og føtter, og du får sju tips for varme føtter på kalde dager. I den tredje og siste episoden får du høre mer om bekledning og hvilke krav vi bør sette til ulltøy, mellomlagstøy, skalljakker og skallbukser og tips til hvordan man kan sørger for at man behersker lave temperaturer når man er ute på tur.

Hør også: Slik var livet til villmarksforfatteren Mikkjel Fønhus

Lev livet villere!

Bli gjerne med i vår nye Facebook-gruppe for Podkasten Villmarksliv.

Støtt Podkasten Villmarksliv ved å abonner på Villmarksliv, Jakt eller Alt om fiske.

Vil du ha et gratis nyhetsbrev fra bladene Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske? Meld deg på her!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

(Visited 985 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *