Logoen til Podkasten Villmarksliv. Ørret og gevir.
Podkasten Villmarksliv
Erling Kagge - Norske eventyrere
Loading
/

Hardhaus, eventyrer og kunstsamler

Erling Kagge slet på skolen og var en outsider. Noen år senere gikk han til Nordpolen sammen med Børge Ousland, han gikk alene til Sydpolen, i kloakken under New York og startet bokforlag.

I 1994 nådde han også toppen av Mount Everest 8850 meter over havet, og ble dermed den første i verden som nådde alle tre polene. Guiden til Kagge var legendariske klatreren Rob Hall fra New Zealand. Rob Hall døde under en storm i Mount Everest et par år senere.

Men den kanskje mest utypiske ekspedisjonen til Erling Kagge, gjennomførte han under New York, rettere sagt i kloakken fra den ene til andre enden av Manhattan sammen med Steve Duncan, en såkalt «urban explorer».

Erling Kagge samler på kunst, har skrevet en rekke bøker, blant annet om å gå og om stillhet, og sier han er helt avhengig av å lade batteriene i stillhet, uten de stadige påminnelsene og forstyrrelsene fra mobiltelefonen.

I likhet med Roald Amundsen, er Erling Kagge opptatt av å trene, forberede seg og planlegge. Og at mye av suksessen ligger nettopp i forberedelsene.

Møt Erling Kagge i podkasten Villmarksliv.

Les gjerne mer om serien «Norske eventyrere» her.

Podkasten Villmarksliv produseres av bladene Villmarksliv, Jakt og Alt om fiske. Klikk for å få et godt tilbud.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *