Logoen til Podkasten Villmarksliv. Ørret og gevir.
Podkasten Villmarksliv
Thor Heyerdahl - Norske eventyrere
Loading
/

Et eventyrlig liv

Han likte ikke betegnelsen «eventyrer», men han levde et eventyrlig liv. Thor Heyerdahl er trolig fortsatt Norges mest kjente oppdager og vitenskapsmann.

– Han var ekstremt nysgjerrig, forteller Liv og Olav Heyerdahl som begge er barnebarn etter den verdenskjente oppdageren og vitenskapsmannen Thor Heyerdahl. En mann som det norske folk kåret til «Århundrets nordmann» i 1998 i en avstemning i regi av VG.

Liv Heyerdahl er i dag direktør ved Kon-Tiki-museet, mens Olav har seilt i fotsporene til sin berømte bestefar. I 2006 seilte han sammen med fem andre samme rute som Thor Heyerdahl seilte med Kon-Tiki, fra Peru til Polynesia, også det på en balsaflåte av samme type som Thor Heyerdahl brukte. Flåten fra 2006 er den som også dukker opp i filmen om Kon-Tiki.

Liv og Olav forteller om hvordan de opplevde å vokse opp med en superberømt bestefar.

– Jeg husker han som en travel mann. Vi møtte han vel i snitt en gang i året. Han bodde i utlandet og hadde mange prosjekter og utgravninger på gang. Selv på det siste, når han visste at han skulle dø, så var 7.-sansen full et år frem i tid, sier Olav Heyerdahl til Podkasten Villmarksliv.

De minnes også han gode sans for humor, hans lekenhet og ikke minst Thors evne som formidler.

– Han hadde en formidlingsevne og fortellerevne som var formidabel. Jeg husker vi satt hjemme og hørte på han og pappa, da satt vi og lyttet med store øyne og ører, forteller Liv Heyerdahl.

Les gjerne mer om serien «Norske eventyrere» her.

Podkasten Villmarksliv produseres av bladene Villmarksliv, Jakt og Alt om fiske. Klikk for å få et godt tilbud.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *