Logoen til Podkasten Villmarksliv. Ørret og gevir.
Podkasten Villmarksliv
Roald Amundsen - Norske eventyrere
Loading
/

Kappløp med døden

Kappløpet mot Sydpolen mellom Roald Amundsen og Robert Scott i 1911-1912 ble 300 mil med blodslit for vinnerne og en iskald død for taperne.

Roald Amundsen hadde i all hemmelighet forberedt å erobre Sydpolen. Han samlet de beste og sterkeste polarspesialistene han kunne finne. De var topptrente, de utviklet, de teste og forbedret utstyret sitt og de la ut depoter med god sikkerhetsmargin. Dessuten hadde Amundsen møysommelig samlet kunnskap om de ekstreme forholdene, og han hadde lært overlevelse i arktiske strøk av de aller beste; inuittene.

Der lærte han at trekkhunder var nøkkelen til suksess.

Han konkurrent var engelske Robert Scott. Scott satset på motoriserte trekkvogner og ponnier. Begge deler var uprøvd i polare omgivelser, og begge deler sviktet. Dermed måtte Scott og hans menn selv trekke sledene sine. Det ble en dødsmarsj. Da Scott og hans menn kom til Sydpolen fant de det norske flagget. På vei tilbake sultet og frøs de i hjel. Da var allerede Amundsen på vei tilbake til sivilisasjonen – og heltestatus i skipet Fram.

Hør hele den fantastiske historien om Roald Amundsen på podkasten Villmarksliv.

Les gjerne mer om serien «Norske eventyrere» her.

Podkasten Villmarksliv produseres av bladene Villmarksliv, Jakt og Alt om fiske. Klikk for å få et godt tilbud.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

(Visited 53 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *