Logo for podkast med Friluftsduoen i Podkasten Villmarksliv. Henrik Meum og Halvor Songe avbildet med sekker og fiskestenger.
Podkasten Villmarksliv
Fra en natt i Østmarka til tre uker på Hardangervidda
Loading
/

14 år og alene på Hardangervidda

De var 13 år da de gikk Flyktningeruta i Østmarka utenfor Oslo alene. Ett år senere bruker de tre uker av sommerferien på Hardangervidda – alene. Møt Friluftsduoen: Halvor Songe og Henrik Meum.

De er unge, men har alt rukket å få en respektabel tur-CV. De har gått Flyktningeruta fra bygrensa i Oslo, gjennom Østmarka, over Øyeren og videre gjennom skogene i Aurskog mot Sverige. I fjor sommer brukte de to fjortenåringene tre uker på Hardangervidda – alene. De gikk vidda på langs, fra Finse mot Haukeli.

Stor ørret

Livet på Hardangervidda har gitt mersmak. Et par store ørret på land, blant annet en på 1.7 kilo, har gitt Friluftsduoen, som de kaller seg, mersmak på turlivet. Nå drømmer de om både «Norge på langs», Finnmarksvidda og kanskje Canada og Alaska på lengre sikt.

Brukt turutstyr

Halvor Songe og Henrik Meum sier de ikke har mye nytt og fancy turutstyr, men har funnet frem turutstyr etter foreldrene, at noe er kjøpt brukt og at man kan ønske seg utstyr til jul og bursdag. De anbefaler også de ulike organisasjonene som låner ut turutstyr. De byr også på gode råd, om noen tar kontakt med dem via Instagram eller Facebook.

HØR OGSÅ: Tett på Hoggorm – med naturfotograf Thor Håkonsen

Lev livet villere!

Bli gjerne med i vår nye Facebook-gruppe for Podkasten Villmarksliv.

Støtt Podkasten Villmarksliv ved å abonner på Villmarksliv, Jakt eller Alt om fiske.

Vil du ha et gratis nyhetsbrev fra bladene Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske? Meld deg på her!

Du kan lytte til Podkasten Villmarksliv på:


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *