Logoen til Podkasten Villmarksliv. Ørret og gevir.
Podkasten Villmarksliv
Slik får du fyr på bålet
Loading
/

Bål – tips og triks

Bål gjør oss godt. Vi slapper ekstra godt av – noe som også er dokumenter gjennom forskning. I denne episoden snakker Knut Brevik og Dag Kjelsaas om hvordan man får fyr på bålet og om ulike båltyper.

Bålet har vært viktig for oss mennesker i tusenvis av år. Kanskje er det derfor vi mennesker elsker å sitte foran bålet? Bålet kan faktisk redde livet vårt. I en kritisk situasjon vil din evne til å fyre opp et bål kunne avgjøre om du overlever eller ei.

Episoden «Slik får du fyr på bålet» kan du lytte til her:

Bålforbud

Det generelle bålforbudet varer fra og med 15. april til og med 15. september. Det betyr at du kan fyre bål fra og med 16. september til med 14. april. Det er lov å fyre bål også når det generelle bålforbudet gjelder, men da skal du være rimelig trygg på at du ikke kan starte en brann. Dette kan for eksempel gjelde på fjellet der det fortsatt ligger snø, det har regnet kraftig og alt rundt deg er vått eller du fyrer opp bål et sted helt uten brannfare.

Tips til bålfyring

Opptenning av bål kan av og til være vanskelig. I denne episoden får du tips til å tenne bål. Dag Kjelsaas har flust av tips til hvor du kan finne tørt opptenningsmaterialer – også når alt rundt deg er vått. For når du er på tur og er klar for å fylle bålkjelen med vann og kaffe – da gjelder det å få fyr på bålet. Husk! Et bål til en kaffekjele trenger ikke være veldig stort.

HØR OGSÅ: Bålet, historiene og drømmene – med Jens Kvernmo

Lev livet villere!

Bli gjerne med i vår nye Facebook-gruppe for Podkasten Villmarksliv.

Støtt Podkasten Villmarksliv ved å abonner på Villmarksliv, Jakt eller Alt om fiske.

Vil du ha et gratis nyhetsbrev fra bladene Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske? Meld deg på her!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

(Visited 39 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *