Logoen til Podkasten Villmarksliv. Ørret og gevir.
Podkasten Villmarksliv
Oscar Wisting - Norske eventyrere
Loading
/

Mannen som aldri sviktet

Oscar Wisting var Amundsens mest trofaste og lojale mann. I hele 16 år var Oscar Wisting borte fra familien på stadige oppdrag og ekspedisjoner i regi av Roald Amundsen. Det er forfatter Alexander Wisting som i denne episoden av Podkasten Villmarksliv forteller om livet til sin oldefar.

Han var sterk og utrolig allsidig, den godeste Oscar Wisting. Tilfeldigheter gjorde at han ble med Amundsen på det som skulle vært en ekspedisjon mot Nordpolen, men som kjent gikk mot Sydpolen isteden. Oscar Wisting var sterk som en bjørn, og han kunne løfte en tønne på 150 kilo til skuldrene uten å klage. Likevel var han netthendt og trakterte både symaskin og kakebaking med den største naturlighet.

Wisting ble Amundsens mest lojale mann, og Amundsen ga han stadig nye oppgaver som skulle mestres: Alt fra lege- og tannlegekunster til flyver og blikkenslager. Oscar Wisting skulle ha vært med Latham-flyet på leting etter luftskipet «Italia» og Umberto Nobile. Heldigvis for Oscar Wisting, var flyet for tungt og han unnslapp døden nok en gang. Oscar Wisting deltok aktivt i letearbeidet etter «chefen», og det var en stor sorg for Wisting å miste sin mangeårige sjef.

Oscar Wisting var også sentral i bevaringen av «Fram».

I serien «Norske eventyrere» er det forfatter Alexander Wisting som forteller livet til sin egen oldefar, Oscar Wisting.

Les gjerne mer om serien «Norske eventyrere» her.

Podkasten Villmarksliv produseres av bladene Villmarksliv, Jakt og Alt om fiske. Klikk for å få et godt tilbud.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *