Logoen til Podkasten Villmarksliv. Ørret og gevir.
Podkasten Villmarksliv
Otto Sverdrup - Norske eventyrere
Loading
/

Iskriger i skyggen av de to store

Otto Sverdrup var iskald i hodet, hadde en voldsom fysikk og løste alle problemer som dukket opp. Han fulgte Nansen på ski over Grønland og lå innefrosset i årevis med polarskuta Fram.

Og kanskje var det ikke tilfeldig at Sverdrup ble en tøffing. Han fortalte selv at hans svømmeopplæring fra oppveksten i Bindal, bestod i at han ble rodd ut på fjorden av morfaren, kastet ut av båten med beskjed om å ta seg til land selv. En røff pedagogikk, vil de fleste mene i dag. Otto Sverdrup skjøt sin første bjørn før han fylte 15 år, reddet mannskapet på ei seilskute som gikk ned utenfor Skottland som 24 åring og mistet aldri fatningen.

Hans siste bragd ble en tur i Karahavet utenfor Nord-Sibir i 1920 for å redde besetningen på en båtsom hadde frosset fast og drev rundt med isen. Der måtte han beseire både isen og de ekstreme værforholdene, og samtidig takle et marinefartøy fra bolsjevikene som var ute etter det samme skipet med flyktninger. Til det trengte Otto Sverdrup både et iskaldt hode og kløkt!

Les gjerne mer om serien «Norske eventyrere» her.

Podkasten Villmarksliv produseres av bladene Villmarksliv, Jakt og Alt om fiske. Klikk for å få et godt tilbud.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *