Logoen til Podkasten Villmarksliv. Ørret og gevir.
Podkasten Villmarksliv
Polarheltinner med Sigri Sandberg - Norske eventyrere 2023
Loading
/

Kvinnelige polarhelter – tøffe damer i ekstrem natur

Ellen Dortea Nøis fødte alene i en liten hytte, mens Christiane Ritter, som dro til Svalbard med snippsekk og kamelhårsundertøy, måtte klare seg ni døgn alene mens orkanen raste rundt den skrale hytta. Hør mer om kvinnelige polarhelter i denne episoden av Podkasten Villmarksliv.

Tøffe damer og ekstrem natur. Det var ikke bare tøffe mannfolk som levde under ekstreme forhold i arktisk. Det var også flere kvinner som kanskje var vel så tøffe som mange av mannfolka. Hva med Ellen Dortea Nøis som fødte alene i en liten jakthytte? Hun var for øvrig også en periode drosjesjåfør i Tromsø – og den eneste med varmeapparat i bilen. De opplevde også orkan, isbjørn, kjærlighet og utrolig vakker natur. Du får også høre om Kristiane Ritter, som dro til Svalbard med snippsekk der hun hadde pakket kamelhårsundertøyet.

– Du må ikke gå i land, sa kapteinen. Men Ritter gikk i land for å bo i en liten trekasse på 10 kvadratmeter sammen med ektemannen – og en fangstmann til.

I denne episoden snakker Sigri Sandberg om flere streke polarkvinner. I boka, Polarheltinner, kan du også lese om flere sterke polarkvinner, som Cecilie Skog, Wanny Voldstad, Monica Kristensen Solås og mange flere. Boka er noen år, men fortsatt i salg og fortsatt like aktuell.

HØR OGSÅ: Polarkokken Adolf Henrik Lindstrøm – med pannekaker og godt humør kommer man langt

Lev livet villere!

Bli gjerne med i vår nye Facebook-gruppe for Podkasten Villmarksliv.

Støtte Podkasten Villmarksliv ved å abonner på Villmarksliv, Jakt eller Alt om fiske.

Vil du ha et gratis nyhetsbrev fra bladene Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske? Meld deg på her!

Du kan lytte til Podkasten Villmarksliv på:


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

(Visited 147 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *