Logoen til Podkasten Villmarksliv. Ørret og gevir.
Podkasten Villmarksliv
Hjalmar Johansen - Norske eventyrere
Loading
/

Fant friheten i døden

Hjalmar Johansen var en tid kanskje verdens beste idrettsmann. Sterk, modig og smidig som en katt. Som Fridtjof Nansens makker, skrev Johansen seg inn i historiebøkene, da de to forlot polarskuta Fram for å sette kursen mot Nordpolen.

Mens Nansen ble en nasjonsbygger, falt livet til polarhelten Johansen i grus. Til tross for en jernvilje og en evne til å reise seg etter både rusproblemer og et havarert ekteskap, så er det en indre uro som plager Johansen. Det gjør at han dessverre selv ødelegger mulighetene som ligger foran føttene hans.

Kanskje har årene i isen gjort noe med han? Kanskje var det den evige dødsangsten Fridtjof Nansen og han må ha følt på i kampen om å finne fast land før polisen smeltet under beina deres? Kanskje var det nær-døden-møter med isbjørn eller det faktum at et A4-liv ikke var noe for en som fungerte aller best under ekstreme forhold?

I Podkasten Villmarksliv snakker forfatter Alexander Wisting om Hjalmar Johansen og om Johansens tøffe, men altfor korte liv. Alexander Wisting har skrevet biografien «Hjalmar Johansen – Seierens pris», der vi får et godt innblikk i en mann som måtte finne seg i å leve skyggen av gigantene Nansen og Amundsen.

Les gjerne mer om serien «Norske eventyrere» her.

Podkasten Villmarksliv produseres av bladene Villmarksliv, Jakt og Alt om fiske. Klikk for å få et godt tilbud.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

(Visited 8 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *