Logoen til Podkasten Villmarksliv. Ørret og gevir.
Podkasten Villmarksliv
Ville turgleder med Monsen og Mattis - Hvordan gjøre sure dager til gode dager
Loading
/

Hvordan gjøre sure dager til gode dager

Monsen og Mattis, to av tre kjent fra NRK-serien Monsen, Monsen og Mattis, snakker om turglede, turopplevelser og hvordan man kan gjøre sure dager til gode dager – både på tur, på jobben og hjemme.

Jan Monsen og Mattis Thørud er turkamerater og dannet basisen for trioen vi ble kjent med i NRK-serien Monsen, Monsen og Mattis. Kameratene er kjent for å dra på lange turer. Gjerne til steder der det ikke ferdes så mange andre, som til Alaska og Canada, selv om turgleden er like stor om turen kun går til Østmarka eller Nordmarka. I denne episoden av Podkasten Villmarksliv, snakker de også om hvordan man kan unngå konflikter på tur – og hvordan gjøre sure dager til gode dager.

Hør episoden med Jan Monsen og Mattis Thørud her:

Lars Monsen vekket turgleden

Både Jan Monsen og Mattis Thørud har det til felles at gleden med tur og natur startet tidlig.

– For min del startet det med at Lars dro meg med på tur da jeg var seks år. Vi tok toget til Movatn, der gikk vi kun til andre siden av vannet. Lars ga meg en dykkermaske, og jeg lekte i vannet mens Lars fikset leiren, fyrte opp et bål og gjorde klar maten. Vi hadde virkelig en fantastisk tur – og det var nok starten for meg, sier Jan Monsen om hvordan den ni år eldre storebror Lars Monsen tente en villmarksgnist i sin yngre bror.

For Mattis Thørud startet det hele med en natur- og turinteressert far.

– Vi hadde koie i Østerdalen og det første jeg husker er fra den koia. Da jeg var rundt 7 år, tok far meg med på fjellturer. Vi gikk fra hytte og tok turer med både to, tre og fire overnattinger. Far var flink og sørget for at sekken ikke var for tung – og vi hadde med mye rart i sekken – og koste oss virkelig på disse turene, forteller Mattis.

Både Jan og Mattis er i full jobb, men deler med glede egne erfaringer og turopplevelser gjennom foredrag og kurs gjennom firmaet Ville gleder.

HØR OGSÅ: Norge på langs – med Lars Monsen

Lev livet villere!

Bli gjerne med i vår nye Facebook-gruppe for Podkasten Villmarksliv.

Støtt Podkasten Villmarksliv ved å abonner på Villmarksliv, Jakt eller Alt om fiske.

Vil du ha et gratis nyhetsbrev fra bladene Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske? Meld deg på her!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

(Visited 685 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *