Logoen til Podkasten Villmarksliv. Ørret og gevir.
Podkasten Villmarksliv
Carsten Borchgrevink - Norske eventyrere
Loading
/

Vår glemte polarhelt

En frekk finte gjorde at Carsten Borchgrevink ble det første nordmannen som gikk i land i Antarktis. Han leder også den første ekspedisjonen som overvintret i Antarktis, men han ble ingen folkehelt som Nansen og Amundsen.

Det var Carsten Borchgrevink som viste Amundsen veien til Sydpolen. Han fant «hullet» i Rossbarrieren som ble døpt «Hvalbukta». Det var her Amundsen etablerte Framheim og senere satte kursen mot 90 grader syd. Borchgrevink ledet i 188-1900 Southern Cross-ekspedisjonen til Antarktis, som med det ble de aller første som overvintret på det iskalde og forblåste kontinentet.

I Podkasten Villmarksliv har vi snakket med forfatter David Vogt, som har skrevet boka «Vår glemte polarhelt», som handler om David Borchgrevink og Southern Cross-ekspedisjonen. Vogt er også oldebarn av zoolog Nicolai Hansen, som deltok på ekspedisjonen.

En utrolig historie som du før høre mer om i Podkasten Villmarksliv.

Les gjerne mer om serien «Norske eventyrere» her.

Podkasten Villmarksliv produseres av bladene Villmarksliv, Jakt og Alt om fiske. Klikk for å få et godt tilbud.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

(Visited 7 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *