Logoen til Podkasten Villmarksliv. Ørret og gevir.
Podkasten Villmarksliv
Villmarksliv 50 år - Jubileumsepisode 1 – med Dag Kjelsaas
Loading
/

Jubileumsepisode med Dag Kjelsaas – Villmarksliv 50 år

Dag Kjelsaas var en del av Villmarksliv fra starten, og ble redaktør i bladet i 1989–2005. Her forteller han om den første tiden, om noen redaksjonelle høydepunkter og om han ringte inn og fortalte at han berget livet på grunn av Dag Kjelsaas’ opptreden på NRK TV.

Dag Kjelsaas har vært delaktig i utviklingen av Villmarksliv omtrent fra starten i 1972.

– Det var Morten Bronndal (kommer egen episode med Bronndal) som nevnte at nå kommer det et nytt blad, som da var Villmarksliv. Mine første oppdrag var å illustrere noen av sakene til Bronndal. Han hadde en spørrespalte i bladet, og jeg var naturfotograf, forteller Dag Kjelsaas til Podkasten Villmarksliv.

Du kan lytte til episoden der Dag Kjelsaas forteller om oppstarten av Villmarksliv her:

Kjendiser i Villmarksliv

– Når jeg ser tilbake på historien, ser jeg at Villmarksliv har vært velsignet med mange dyktige skribenter, journalister, fotografer og illustratører, sier dagens redaktør, Knut Brevik

For i Villmarksliv har hatt mange kjente og dyktige personer som både ansatte og frilansere. Navn som Sverre M. Fjelstad, Jens Bjørneboe, Kjell Hallbing, Nils Johan Rud, Dagfinn Grønoset og Torleif «Immen» Immerslund, som var kjent for sine Tjukken-historier. I nyere tid så er Villmarksliv også kjent for å være de første som trykket Lars Monsen til sitt bryst – og trykket månedlige reportasjer fra «Norge på langs»-turen Lars Monsen og Trond Strømdahl gjennomførte i 1989–1990.

To redaktører

En artig vri i Villmarksliv i starten, var at bladet hadde to redaktører. Rollen som redaktør ble nemlig delt mellom to av gründerne Torbjørn Tufte og Bjørn Holm-Hansen.

– Disse to styrte annethvert nummer. Så serier som gikk over flere utgaver, kom typiske i utgave en, tre og fem, forteller Dag Kjelsaas.

I tillegg til Tufte og Holm-Hansen, var det to gründere til som var viktige i bladets første år. Nemlig Anton Lossius og Olaf Gundersrud. Sammen hadde de fire gründerne ulike egenskaper og bidro på hver sin måte til at Villmarksliv fikk luft under vingende. Det aller viktigste var like vel deres felles interesse for jakt, fiske og friluftsliv. Lytt på ukens episode for å høre mer om oppstarten av Villmarksliv.

HØR OGSÅ: Lars Elling – en ørretsmugler ser seg tilbake

Støtt gjerne Podkasten Villmarksliv ved å abonner på bladet Villmarksliv.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

(Visited 130 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *