Jens Kvernmo og Dag Kjelsaas i studio med Podkasten Villmarksliv.
Podkasten Villmarksliv
Turutstyr - tips og råd med Jens Kvernmo og Dag Kjelsaas
Loading
/

Slik velger du turutstyr for korte og lange turer

Hvordan velger man utstyr som er bra nok for korte og lange turer, som telt, sovepose, liggeunderlag, ryggsekk, tursko, turbrenner og mye mer. Tipsene får du fra turekspertene Jens Kvernmo og Dag Kjelsaas.

På korte turer er det kjekt om utstyret fungerer. På lengre turer kan det være livsviktig at utstyret fungerer og at det helst kan repareres. I denne episoden snakker vi med Jens Kvernmo og Dag Kjelsaas om turutstyr. Her går praten om alt fra ting de kan klare seg uten, prisen på turutstyr og Jens forteller om mestringsfølelsen man får når man kan lage turutstyr selv som er bedre enn det man får kjøpt i butikken.

Telt, sovepose, liggeunderlag og ryggsekk

Også kjent som de «fire store». Det er disse som koster mye, veier mye og tar mye plass på ryggen. Her diskuteres alt fra hund i telt til egenproduserte jaktsekker.

Valg av sekk vies også oppmerksomhet. Hvor stor sekk trenger du på langtur? Hva er best? Pakkrammesekk eller en anatomisk ryggsekk. Og, hva pakker man i sekken – og hvordan.

Turutstyret de ikke bruker

Jens Kvernmo og Dag Kjelsaas avslører også hvorfor de ikke er spesielt glade i hengekøyer og truger. Jens deler også en løsning som gjør at du aldri mer fryser på beina på lange skiturer på kalde vinterdager.

Hør også: Hjalmar Dale – den ukjente eventyrer. Med Randulf Valle

Lev livet villere!

Vil du ha et gratis nyhetsbrev fra bladene Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske? Meld deg på her!

Du kan lytte til Podkasten Villmarksliv på:


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

(Visited 178 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *