Logoen til Podkasten Villmarksliv. Ørret og gevir.
Podkasten Villmarksliv
Fra fjell og fjord til de sju hav – møt Kjell-Harald Myrseth - Norske eventyrere 2023
Loading
/

Eventyrer på nye eventyr

Fra en støyende kafé i byen Mindelo på Kapp Verde, drøyt 70 mil vest for Dakar, treffer vi på Kjell-Harald Myrseth og seilbåten Snyspurven.

På forhånd må vi beklage den noe støyende atmosfæren. En støy som Kjell-Harald og seilpartner Miriam ikke er like vant til. For da de i sommer seilte rundt Svalbard, var det knakingen fra isfjell og tassing fra isbjørnføtter de lyttet varsomt etter.

Reisen er målet

Etter noen vanskelige år med korona, solgte Kjell-Harald alt han eide, inkludert 25 grønlandshunder, for å kjøpe seilbåten «Snyspurven» og legge ut på tur. Først gikk det i jakt og fiske nord i Norge, før kursen ble satt sørover mot Danmark. Deretter nordover og helt rundt Svalbard, før kompasset igjen pekte sørover mot Afrikas kyst. Snart går turen mot Sør-Amerika, der han skal snuse på både Andesfjella og Patagonia.

To døgn fanget i snøorkan

I denne episoden er vi også innom hendelsen der Kjell-Harald nesten mistet livet i en ekstrem storm. Han grov seg fem snøhuler, men vinden filte all snø av fjellet. Etter over to døgn ble han omsider funnet. Da var hodet helt innpakket i snø som hadde festet seg i lua og skjegget.

– Jeg hadde sikkert fem kilo med is og snø rundt hodet, sier Myrseth i dag, som er glad han berget livet – og takknemlig for de som bidro under redningsaksjonen.

På vei sørover, savner Kjell-Harald kulda, fjellene og snøen – og ser fram til nye opplevelser både i Sør-Amerika og kanskje lenger nord på det amerikanske kontinentet. Du kan følge reisen til Kjell-Harald og Miriam på YouTube og Instagram.

HØR OGSÅ: Polarkokken Adolf Henrik Lindstrøm – med pannekaker og godt humør kommer man langt

Lev livet villere!

Bli gjerne med i vår nye Facebook-gruppe for Podkasten Villmarksliv.

Støtte Podkasten Villmarksliv ved å abonner på Villmarksliv, Jakt eller Alt om fiske.

Vil du ha et gratis nyhetsbrev fra bladene Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske? Meld deg på her!

Du kan lytte til Podkasten Villmarksliv på:


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

(Visited 65 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *