Logoen til Podkasten Villmarksliv. Ørret og gevir.
Podkasten Villmarksliv
Hoggorm og hoggormbitt - myter og fakta med Jan Ingar Båtvik
Loading
/

– Hadde jeg vært alene, hadde jeg ikke overlevd

Biolog, friluftsmann, dyrevenn og pensjonert førstelektor ved Høyskolen i Østfold, Jan Ingar Båtvik, har løftet og vist frem hoggorm for studenter i over 20 år, men ett år gikk det galt. Han ble bitt, og uten hjelp fra fra kollegaene og studentene som var med på ekskursjonen kunne det ha gått riktig ille.

– Hadde jeg vært alene, hadde jeg ikke overlevd, uttalte Jan Ingar Båtvik til NRK.no etter hendelsene.

Båtvik er likevel ikke redd for hoggormen.

– Nei jeg har ikke blitt engstelig for hoggorm. Det var min feil og det var nok fordi hoggormen nok var blitt sendt rundt til studentene og at den var irritert at jeg fikk hele «bøtta» med gift, sier han til Podkasten Villmarksliv. Hoggormen leverer mange ganger tørrbitt og den doserer ut giften etter behov, forteller Båtvik.

I denne episoden av Podkasten Villmarksliv avliver Båtvik en rekke myter knyttet til hoggormen – og du får fakta nok til å forstå at du uten frykt kan bevege deg fritt i skog og mark uten frykt.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

(Visited 35 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *