Logoen til Podkasten Villmarksliv. Ørret og gevir.
Podkasten Villmarksliv
Den utskjelte troféjakta med Jørn Bakken
Loading
/

Troféjakt – jaktform med ufortjent dårlig rykte?

Begrepet troféjakt er kanskje umulig å redde. Det forbindes ofte med døde elefanter, sjiraffer og neshorn. I denne episoden får du høre mer om hva troféjakt er, hva folk tror det er og ikke minst hva troféjakt kan bidra med i lokalsamfunn rundt omkring i verden.

Elgjeger eller troféjeger?

Gjest i studio er Jørn Bakken. Han jobber til daglig hos Blaser Norge, men stiller i Podkasten Villmarksliv som jeger og privatperson.

Veldig ofte deles dette med å jakte inn i to hovedkategorier, men er enten troféjeger eller kjøttjeger. Hva regner du deg selv som?

Jeg har problemer å definere meg inn i noe som jeg ikke klarer å definere eller der vi er uenige om definisjonen. Dersom jeg må velge, så må jeg si at det ikke er kjøttet som er i fokus hos meg, men opplevelsene og minnene. SÅ da må jeg velge trofé. Jeg har aldri sett meg som troféjeger, men som jeger. Det er jakta som er viktig for meg. For meg er det liten forskjell på å jakte elg og det å dra til et eksotisk sted å jakte, men der kjøttet ikke havner i min fryser, sier Bakken.

Troféjakt er viktig

Bildet av troféjakt mange har, er nedskutte elefanter og sjiraffer, så ordet trofé er så negativt ladet og trolig vanskelig eller umulig å redde. Bakken mener likevel at bildet av det mange kaller troféjakt er langt mer nyansert.

– Norge er det stedet jeg jakter der vi tar dårligst vare på ressursene. På alle steder der jeg har jaktet i utlandet, så blir alt tatt vare på; magesekk, nyrer, skinn, bein – ja, alt. Hvor mange norske jegere tar vare på magesekken? spør Bakken.

Flere steder er den såkalte troféjakta viktig i den lokale økonomien, men også i forvaltningen av artene det jaktes på. Har et dyr en høy verdi, så vil man ta vare på både habitatet og sørge for en bærekraftig utvikling av arten. På den måten kan troféjakt bidra til at store, ville områder også eksisterer i framtiden. Denne og flere episoder hører du i Podkasten Villmarksliv.

Takk for at du lytter!

HØR OGSÅ: Monsen og Mattis: Slik gjør du sure dager til gode dager

Lev livet villere!

Bli gjerne med i vår nye Facebook-gruppe for Podkasten Villmarksliv.

Støtt gjerne Podkasten Villmarksliv ved å abonner på Villmarksliv, Jakt eller Alt om fiske.

Få unikt innhold: Meld deg på vårt nyhetsbrev med innhold fra Villmarksliv, Alt om Fiske og Jakt!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

(Visited 46 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *