Logoen til Podkasten Villmarksliv. Ørret og gevir.
Podkasten Villmarksliv
Norge på langs med Mari Cathrine Karlsen - @turmedmari
Loading
/

Norge på langs – med Mari Cathrine Karlsen #turmedmari

Norge på langs er en langtur mange drømmer om. Mari Catrine Karlsen, @turmedmari, gjorde drømmen til virkelighet i fjor sommer. Det var bare en hake: Mari Cathrine var nyoperert og stilte på start med diagnosen endometriose.

Norge på langs – eller NPL – er for mange den ultimate langturutfordringen. Mari Cathrine Karlsen, også kjent som @turmedmari på Instagram, gjennomførte sin variant av Norge på langs i fjor sommer. Målet var både å utfordre seg selv, men også for å rette oppmerksomheten mot kvinnehelse og endometriose. En sykdom som kun rammer kvinner – og som det er lite kunnskap om.

Her kan du lytte til Norge på langs med @turmedmari

Langtur med utfordringer

Tidspunktet for å gå Norge på langs var på mange måter god.

– Jeg var midt mellom studier og jobb, så timingen var god, sier Mari Cathrine. Det samme kan ikke sies om oppladingen. Tre måneder før avgang, ble nemlig Mari Cathrine endometriose-operert. Likevel sto hun på Nordkapp 7. juli 2023 og satte kursen sørover. Langturen skulle by på ulike utfordringer, så både sykkel og alternative etapper måtte tas i bruk for å komme i mål.

Bruk god tid på Norge på langs

Mari Cathrine hadde fått tips om å sette av minst fem måneder til Norge på langs. Mange går raskere, og de sprekeste gjennomfører turen på 60–70 dager.

– Det er noe med å bruke litt tid når man først er inne i langturbobla. Når man først er på eventyr. Mange sier jeg er heldig som har fått gått Norge på langs, men det handler jo om prioriteringer. Jeg har valgt å ta fri uten lønn i et halvt år for å følge drømmen. Det er selvsagt lettere når man ikke har familie og huslån, sier hun.

Massiv

Hva neste langtur blir, vites ikke, men Mari Cathrine har nylig gjennomført turen Massiv på vinterstid. En tur som er tøff nok sommerstid.

– Kanskje jeg må gå Norge på langs vinterstid for å «uppe gamet» litt …

HØR OGSÅ: Norge på langs med Hans Viktor Pedersen

Støtt gjerne Podkasten Villmarksliv ved å abonner på Villmarksliv, Jakt eller Alt om fiske.

Få unikt innhold: Meld deg på vårt nyhetsbrev med innhold fra Villmarksliv, Alt om Fiske og Jakt!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

(Visited 58 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *