Logoen til Podkasten Villmarksliv. Ørret og gevir.
Podkasten Villmarksliv
Ull eller kunstfiber - hva er best og hva er forskjellene?
Loading
/

Ull eller kunstfiber

Hva er best til hva – ull vs. kunstfiber. I denne episoden snakker vi om hva forskning viser om både varme, tørketid og komfort.

Ull eller kunstfiber er en evig diskusjon blant turfolk. Langt de fleste sverger til ullundertøy, som ulltrøyer, ullsokker og ulltruser – hvert fall i den kalde tiden, selv om det nå finnes ulltøy som også kan brukes i den varme årstiden. Kunstfiber har på den andre siden vært foretrukket når man har høy belastning, svetter mye og ikke minst har mulighet til å vaske tøyet etter bruk. En materialtype skal du hvert fall holde deg unna til friluftsbruk, og det er bomull.

Episoden om ull eller kunstfiber hører du her:

Varmer ull best?

Det har forskere sett på og resultatene på fra den undersøkelsen snakker vi mer om i denne episoden om ull og kunstfiber.

Tørker ull seint?

Men hva med tørketid? Kunstfiber tørker fort, mens ull tørker sakte – sies det. Her ble det gjort et forsøk for Villmarksliv for en tid tilbake – og svaret vil kanskje overraske deg.

Vi ser også på hvorfor vi ønsker at fuktigheten skal transporteres bort fra kroppen og hva forskning sier oss er det beste plagget når det kommer til fukttransport.

Lag på lag

Vi snakker også om hva forskningen viser om lag-på-lag-prinsippet, der flere tynne lag isolerer bedre enn få tykke lag. Vi er også innom vask av ullplagg, der ullvask ikke bare handler om temperatur.

Hør også: Kuldespesial – derfor fryser du

Bli gjerne med i vår nye Facebook-gruppe for Podkasten Villmarksliv.

Støtt Podkasten Villmarksliv ved å abonner på Villmarksliv, Jakt eller Alt om fiske.

Vil du ha et gratis nyhetsbrev fra bladene Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske? Meld deg på her!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

(Visited 30 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *