Logoen til Podkasten Villmarksliv. Ørret og gevir.
Podkasten Villmarksliv
Koieboka – historien om det lille hjemmet i skogen - med Thor Gotaas og Marius Nergård Pettersen | Koieboka, Koie, Bu, Steinhytte, Hytte, Steinbu
Loading
/

Koieboka – historienom det lille hjemmet i skogen

Thor Gotaas og Marius Nergård Pettersen har skrevet bok om koias historie – hør forfatterne snakk om Koieboka og historien om koia og om livet i skogen.

Koieboka, som er ført i pennen av Thor Gotaass og Marius Nergård Pettersen, forteller historien om koia både før og nå. I denne episoden får du høre mer om hvordan Thor og Marius har samarbeidet om boka, og du får høre flere gode historier om livet i koia.

Du hører historien om Koieboka med Thor Gotaas og Marius Nergård Pettersen her.

Koia og tømmerhoggeren

Koia var i tidligere tider tømmerhoggernes husvære under hogstarbeidet. Mange tømmerhoggere bodde hele eller deler av den tøffe hogstsesongen i koia. Det var først da skogsbilveiene ble vanligere på 60-tallet, at livet i koia tok en annen form. Thor Gotaas forteller levende om slitet i skogen – og hvorfor mange av våre beste skiløpere i tidligere tider hadde bakgrunn som skogsarbeidere – og koieboere.

Koia – viktig for friluftslivet

Fra å være et livsnødvendig husvære for tømmerhoggeren og andre som jobbet i skogen, så har koielivet i dag tatt en litt annen retning – men er fortsatt viktig for mange. I dag benyttes mange koier av jegere, fiskere og vandrere. Rundt omkring i norske fjell og skoger finnes det hundrevis av åpne koier eller små hytter – som ofte kan benyttes gratis. Marius Nergård Pettersen kommer også med noen tips til hvor du bør lete etter koier. Koieboka anbefales på det varmeste. En fin bok om koias historie – både før og nå.

HØR OGSÅ: Historien om skogens menn – med Ingar Kaldal

Lev livet villere!

Bli gjerne med i vår nye Facebook-gruppe for Podkasten Villmarksliv.

Støtt Podkasten Villmarksliv ved å abonner på Villmarksliv, Jakt eller Alt om fiske.

Vil du ha et gratis nyhetsbrev fra bladene Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske? Meld deg på her!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

(Visited 1 242 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *