Logoen til Podkasten Villmarksliv. Ørret og gevir.
Podkasten Villmarksliv
12 tips til et lett turliv | turutstyr, sovepose, ryggsekk, telt og utstyrstips
Loading
/

12 tips til en lett turutstyr – metoder og tips

Lett turutstyr er tema i denne episoden av Podkasten Villmarksliv. Knut Brevik og Hallvard Lunde snakker om fordeler og ulemper med ulike typer lett turutstyr, pakketeknikker og andre tips som kan lette sekken den for vekt – uten å gå på bekostning av sikkerheten.

– En lett tursekk er fint, men det må ikke gå på bekostning av sikkerheten, sier Knut Brevik, som gjerne innrømmer at han ofte har båret på en unødvendig tung tursekk. Turutstyret utvikler seg. Nye produksjonsteknikker og nye materialer, gjør at turutstyret kan bli ganske lett – om det er et mål.

– Har du god råd og/eller er villig til å bla opp, så er det jo slik at jo lettere turutstyret er, til dyrere blir det. Gramjegerne klarer jo å presse vekta på en tursekk for en tur på 2-3 dager ned mot 10-12 kilo. Noen enda lettere. Det er ekstremt, sier Brevik som igjen minner om at man alltid må tenke på sikkerheten.

Hør historien om lett turutstyr her:

Tre store, mat og turtøyet

Sovepose, telt og ryggsekk kalles ofte for de tre store – og utgjør gjerne en solid andel av vekta i tursekken. I tillegg kommer mat og ikke minst turtøy. Legg til liggeunderlag og litt «dingser», så kryper vekta raskt opp mot, og ofte over, 20 kilo. Hør episoden om lett turutstyr – kanskje finner du noen områder der du kan knipe av et par kilo.

HØR OGSÅ: 21 smarte tips til fjellturen

Lev livet villere!

Bli gjerne med i vår nye Facebook-gruppe for Podkasten Villmarksliv.

Støtt Podkasten Villmarksliv ved å abonner på Villmarksliv, Jakt eller Alt om fiske.

Vil du ha et gratis nyhetsbrev fra bladene Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske? Meld deg på her!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

(Visited 177 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *