Logoen til Podkasten Villmarksliv. Ørret og gevir.
Podkasten Villmarksliv
Villmarksliv 50 år - Jubileumsepisode 3 - med Trond Tufte
Loading
/

Trond Tufte om sin far Thorbjørn Tufte – og den første tiden i Villmarksliv

Trond Tufte forteller om hvordan det var å vokse opp med en far som var redaktør i Villmarksliv, nemlig Thorbjørn Tufte. Trond er selv hjortejeger, laksefisker og ikke minst har han jobbet 28 år i Villmarksliv – mange år som markedssjef.

– Thorbjørn Tufte, min far, hadde en trygg og sikker jobb, men skulle altså plutselig satse alt på å gi ut et eget blad i konkurranse med foreningsbladet «Jakt og fiske», forteller Trond Tufte, som i grunn er født og oppvokst med Villmarksliv.

Det var ikke gitt at Villmarksliv skulle bli en økonomisk suksess for Thorbjørn Tufte, hans medredaktør Bjørn Holm-Hansen og de to andre gründerne Anton Lossius og Olaf Gundersrud.

– Det tok vel seks til sju år før de så svarte tall på bunnlinjen, forteller Trond Tufte i denne episoden av Podkasten Villmarksliv.

Her kan du lytte til podkast-episoden der Trond Tufte snakker om den første tiden i Villmarksliv:

Mange villmarkskjendiser

I starten holdt Villmarksliv til i en 3-roms leilighet i Bygdøy allé nr. 7. Her dukket det ofte opp kjente personligheter som bidro med innhold til Villmarksliv.

– Sverre M. Fjeldstad var kanskje den største kjendisen som var innom på den tiden. Per Hafslund var også en stor stjerne og hadde egne programmer på NRK. I tillegg var kapasiteter som John Olav Krogh, Rolf Brade, Morten, John S. Oppdal, «Mr. Nidelven» Tor Hansen, «Mr. Sølvkroken» Bjørn Nyhus og Håkon Mørk fra Garcia og ikke minst var våpenskribent Tor S. Halvorsen et stort navn på den tiden. Til og med mangeårig redaktør av bladet «Jakt og fiske», Ole Kirkemo, var medarbeider og skribent på den tiden, forteller Tufte.

HØR OGSÅ: Dag Kjelsaas om oppstarten av Villmarksliv – jubileumsepisode 1

Lev livet villere!

Bli gjerne med i vår nye Facebook-gruppe for Podkasten Villmarksliv.

Støtt Podkasten Villmarksliv ved å abonner på Villmarksliv, Jakt eller Alt om fiske.

Vil du ha et gratis nyhetsbrev fra bladene Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske? Meld deg på her!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

(Visited 131 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *