Logoen til Podkasten Villmarksliv. Ørret og gevir.
Podkasten Villmarksliv
På sporet av Elg-Johansen med Thorjørn Wahlstrøm og Helge Markussen
Loading
/

Elgskytteren fra Valebø

Elg-Johansen, eller Edvin Johansen som han kalte seg, var en bygdeoriginal som hadde levd som rallar før han dukke topp i bygda Valebø i Telemark. Der levde han resten av sitt liv. Han gikk under tilnavnet Elg-Johansen eller Elgskyttaren på grunn av at han var en ivrig elgjeger. Dette til tross for at han manglet både jaktterreng og tillatelser.

Han etterlot seg mange historier, Edvin Johansen. En mann som var kjent under tilnavnet Elgskyttaren eller Elg-Johansen. Forfatterne Thorbjørn Wahlstrøm og Helge Markussen fattet interesse for Edvin Johansen etter som historier om han stadig dukket.

Elg-Johansen

Han var en ivrig jeger, Elg-Johansen, selv om elgbestanden for rundt 100 år siden ikke være i nærheten av toppårene vi har hatt i nyere tid. Elgkjøttet ble distribuert på finurlig vis. Blant annet ved hjelp av NSB-ansatte. Edvin Johansen bygde også en rekke huler rundt omkring i terrenget i Valebø. Noen av hulene har man funnet, men trolig ikke alle.

Historien om Elgskyttaren

I denne episoden forteller Thorbjørn Wahlstrøm og Helge Markussen historien om husmannssønnen som ble rallar og elgjeger. Boka «På sporet av Elg-Johansen» er å få kjøpt eller bestilt hos din nærmeste bokhandel, eller på nett som her.

HØR OGSÅ: Historien om «Krypskytterkongen» – norges verste tjuvjeger gjennom tidene

Lev livet villere!

Bli gjerne med i vår nye Facebook-gruppe for Podkasten Villmarksliv.

Støtt Podkasten Villmarksliv ved å abonner på Villmarksliv, Jakt eller Alt om fiske.

Vil du ha et gratis nyhetsbrev fra bladene Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske? Meld deg på her!

Du kan lytte til Podkasten Villmarksliv på:


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

(Visited 508 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *