Logoen til Podkasten Villmarksliv. Ørret og gevir.
Podkasten Villmarksliv
Slik krysser du en bruløs elv på en trygg og sikker måte
Loading
/

Kryss elva trygt og sikkert

Dag Kjelsaas og Knut Brevik diskuterer ulike teknikker og metoder for å krysse ei broløs elv.

Hvordan krysse en elv? I denne episoden får du tips til elvekrysning av Knut Brevik og Dag Kjelsaas. Skal man krysse elva der den er bred og rolig, eller satse på et trangere parti? Bør man vade på skrå oppover eller på skrå nedover? Er det lurt å satse på å balansere på steiner, stokker eller andre faste punkter i elvestrømmen? Bør man bruke tau, vandrestav eller andre hjelpemidler? Bør man vade over elva med sko eller uten sko. Og, bør man svømme om elva er dyp nok?

Når legges broene ut i fjellet?

Et annet tips er å sjekke hos DNT/Ut.no og se om det står noe når bruer som tas inn for vinteren legges ut på våren. Noen bruer blir nemlig tatt inn på høsten, slik at de ikke skal bli ødelagt av snø, is eller vårflommen.

Studer kart før elvekrysning

Er du usikker på hvor du bør legge ruta om du må krysse en elv, så lønner det seg å studere kartet nøye. Studer bredden på elva, høydekotene og sjekk om det er mulig å gå høyere opp i terrenget for å krysse elva der den kanskje har mindre vannføring.

Du kan lytte til Podkasten Villmarksliv på:

HØR OGSÅ: Lars Elling snakker om boka «Fyrstene av Finntjern» og om den gangen han smuglet ørret

Lev livet villere!

Bli gjerne med i vår nye Facebook-gruppe for Podkasten Villmarksliv.

Støtt Podkasten Villmarksliv ved å abonner på Villmarksliv, Jakt eller Alt om fiske.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

(Visited 37 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *