Hoggorm
Podkasten Villmarksliv
Dyrisk Desember 14: Hoggorm – en giftig halvmeter
Loading
/

Hoggorm – en giftig halvmeter

Hoggorm – hvor farlig er den egentlig? Hoggormen er ikke farlig for friske, voksne mennesker. Det er noen unntak. Barn har mindre blod gift fra et hogg kan fordeles på. I tillegg må folk som har sterk allergi eller er hjertesyke ta bitt på alvor. Blir du dårlig, så ring 113 og kom deg ut av skogen.

Svart hoggorm?

Hoggormen er lett å kjenne igjen på sikk-sakk-mønsteret på ryggen. Man skal også være klar over at det finnes sorte utgaver av hoggormen. En fin måte å skille hoggorm fra buorm eller slettsnok, er å se på øynene.

Dette spiser hoggormen

Hoggormen spiser smågnagere, frosk, firfisle og til og med stålorm. Den kan også ta fugler og fugleegg om den får mulighet. Hoggormen fanger byttet ved enten å ligge stille og vente på at noen ved et uhell kommer for nær, eller den følger et luktspor og sniker seg inn på byttet på den måten.

Du får høre med om hoggormen i denne episoden av vår julekalender «Dyrisk Desember».

HØR OGSÅ: Krypskytterkongen – han var Norges største tjuvjeger

Lev livet villere!

Støtte Podkasten Villmarksliv ved å abonner på Villmarksliv, Jakt eller Alt om fiske.

Vil du ha et gratis nyhetsbrev fra bladene Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske? Meld deg på her!

Du kan lytte til Podkasten Villmarksliv på:


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

(Visited 92 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *