Logoen til Podkasten Villmarksliv. Ørret og gevir.
Podkasten Villmarksliv
Slik velger du riktig fjellsko og fjellstøvler
Loading
/

Fjellstøvler og fjellsko – det viktige turutstyret

Fjellsko og fjellstøvler er viktig turutstyr som må fungerer – og er viktigere til lengre og tyngre turen er. Bærer du tung sekk, setter det også ekstra krav til fjellstøvlene.

Fjellstøvler og fjellsko er to begrep som nok brukes litt om hverandre, men fjellstøvler er nok generelt litt tyngre og grovere sko med høyere skaft. Lave modeller kalles også for annmarsjsko er gjerne beregnet for dagsturer og har en myk og fleksibel såle. I samme klasse finner vi terrengjoggesko. Fjellsko med mellomhøyt skaft brukes gjerne til dagsturer eller turer med litt lettere sekk. De litt mer kraftige modellene med høyt skaft og solid, stiv såle og god ankelstøtte er det man gjerne kaller fjellstøvler.

Her kan du lytte til episoden om fjellsko og fjellstøvler

Lær eller membran?

Gore-Tex eller lær? I denne episoden får du høre mer om fordeler og ulemper ved begge typer fjellstøvler. Ulike såletyper blir også diskutert. I tillegg vil terreng og bruksmønster avgjøre skovalget. Her deler Dag Kjelsaas og Knut Brevik år med erfaring – og noen feil de har gjort.

Kjøpe brukte fjellstøvler?

Med mindre skoene er ubrukt eller svært lite brukt, anbefales det ikke å kjøpe brukte fjellsko eller fjelstøvler. Det er en av konklusjonene i denne episoden om fjellstøvler og fjellsko i Podkasten Villmarksliv.

HØR OGSÅ: Fra en utstyrstesters dagbok

Støtt gjerne Podkasten Villmarksliv ved å abonner på Villmarksliv, Jakt eller Alt om fiske.

Få unikt innhold: Meld deg på vårt nyhetsbrev med innhold fra Villmarksliv, Alt om Fiske og Jakt!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

(Visited 38 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *