Logoen til Podkasten Villmarksliv. Ørret og gevir.
Podkasten Villmarksliv
Valg av sovepose – tips og triks til en varm natt ute | Dunsovepose, Vintersovepose, Sovepose til barn, Sovepose til dame, Temperaturgrenser
Loading
/

Hvordan velge riktig sovepose

Kjøp av sovepose kan være vanskelig. Form, fasong, sesong, fiber eller dun og mye annet må tenkes på – og helst samsvare med ditt bruk. I denne episoden snakker Dag Kjelsaas og Knut Brevik om soveposer.

– Den verste natta i sovepose var i 32 kuldegrader i en snøkave i Finnmark, sier Dag Kjelsaas. Og nettopp soveposer er tema for denne episoden der Knut Brevik og Dag Kjelsaas snakker om soveposer, liggeunderlag, sovestillinger, hvordan holde varmen i soveposen og forskjellen på soveposer av dun og soveposer av fiber. Som ihuga jegere, jaktkamerater og friluftsfolk, så har Dag Kjelsaas og Knut Brevik noen netter i sovepose å trekke erfaringer fra.

Vintersovepose – dun eller fiber?

Dunsovepose eller fibersovepose? Det er et spørsmål vi ofte får – og som diskuteres i denne episoden. Her diskuteres også soveposer til barn. – Barn vokser raskt, så ett tips, om man har en pose som i utgangspunktet er litt for lang til barnet, er å knyte et tau nederst på posen som avgrenser volumet barnet må varme opp, sier Dag Kjelsaas.

Tisseflaske

– Skal du sove godt i sovepose, er det ikke bare temperaturgrensen på soveposen du må se på. Et godt liggeunderlag kan veie opp for en litt for temperatursvak sovepose, er tipset fra jaktkameratene.

En annen ting som påpekes er viktigheten av å være varm i det man legger seg i posen – og ha med en tisseflaske, slik at man slipper å gå helt ut i kulden om man må gjøre nummer én i løpet av natta.

I tillegg til tisseflaske, så anbefales også en varmeflaske om det er kaldt – uten at disse to helst bør forveksles. Det finnes flasker som tåler kokende vann. En eller to slike godt skudd igjen, lagt i en plastpose og gjerne puttet inn i en sokk eller genser – bidrar til at det raskt blir varmt i soveposen.

HØR OGSÅ: 21 smarte tips til fjellturen

Lev livet villere!

Bli gjerne med i vår nye Facebook-gruppe for Podkasten Villmarksliv.

Støtt Podkasten Villmarksliv ved å abonner på Villmarksliv, Jakt eller Alt om fiske.

Vil du ha et gratis nyhetsbrev fra bladene Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske? Meld deg på her!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

(Visited 37 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *