Logoen til Podkasten Villmarksliv. Ørret og gevir.
Podkasten Villmarksliv
Møt Olaf Tufte – bonde, roer og friluftsmann
Loading
/

Olaft Tufte om karrieren, toppturen som holdt på å gå galt og 71-grader nord

– Jeg kan nok oppfattes som en arrogant drittsekk. Det kan skyldes at jeg ser mye i bakken. Vi har møtt Olaf Tufte. En av Norges mestvinnende idrettsutøvere.

Mangelen på selvtillit er nok ikke det første en tenker på når man møter Olaf Tufte ansikt til ansikt.

Med sine 193 veltrente centimeter, overarmer som vitner om tusenvis av treningstimer, en karriere som inkluderer fire OL-medaljer, flere VM-seire, 12 pokaler signert Kongen og eier av en håndfull bedrifter – ja, da stemmer ikke terrenget med kartet.

Skjerpings! Hvordan bli et bedre menneske

– I boka di, «Skjerpings» handler det om hvordan man kan bli et bedre menneske og nå målene man setter seg. Hva må til?

– Det handler om struktur, lidenskap og disiplin. Man må ha lidenskap for det man holder på med. Jeg kunne ikke tenkt meg å gå gjennom livet uten å gjøre det jeg liker. Misforstå meg riktig. Det er ikke alt her i livet som er gøy. Veien til målet handler mye om grunnarbeid. Man kan irritere seg over en kjedelig arbeidsoppgave, men i valget mellom å irritere seg eller brette opp ermene og gjøre en skikkelig jobb, så velger jeg det siste.

En jobb som å plukke stein på jordet ansees nok av mange som kjedelig, men jeg nyter det. Når jeg plukker en stein ut av jorda, så tenker jeg at der sparte jeg 5000 kroner fordi jeg ikke ødelegger plogen nesten gang jeg pløyer. Gjør man grunnarbeidet riktig, så kommer resultatene lettere, sier Tufte. Du kan lese hele intervjuet med Olaf Tufte her.

HØR OGSÅ: En eventyrlig reise til Grønlands villmark, med Jens Kvernmo og Isak Dreyer

Lev livet villere!

Bli gjerne med i vår nye Facebook-gruppe for Podkasten Villmarksliv.

Støtte Podkasten Villmarksliv ved å abonner på Villmarksliv, Jakt eller Alt om fiske.

Vil du ha et gratis nyhetsbrev fra bladene Villmarksliv, Jakt og Alt om Fiske? Meld deg på her!

Du kan lytte til Podkasten Villmarksliv på:


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

(Visited 54 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *